Codrington Hill in an end of terrace, post war town house. The property had a separate garage at basement level which could only be accessed via a private road running the length of the terrace block.

The Owners are keen artists who wanted to utilise the garage space as a sculpture studio while also providing addition space for the more mundane tasks of family life.

The solution was to provide a staircase running from the dining space into the basement connects the previously disparate floors of the house, and also gives the owners direct access into the artist studio and the allows the children to make use of the garden. A ‘look-out’ from the dining space in the open plan kitchen, allows the parents to keep an eye on the children from the kitchen area.

The extension was clad with untreated board-on-board larch cladding which will weather over the years. A planned wildflower roof will finish the view of the extension from the street, and will be installed at a later date.